Ο John McAfee, ο μεγιστάνας και δημιουργός του ομώνυμου antivirus βρέθηκε νεκρός στο κελί του!

by tamppant
214 views

Ο Τζον ΜακΆφι (John McAfee), γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1945, σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, στο Cinderford, στο Ηνωμένο Βασίλειο και απεβίωσε στις 23 Ιουνίου 2021, όταν κρεμάστηκε μέσα στο κελί του, σε φυλακή της Βαρκελώνης, αφότου το ισπανικό ανώτατο δικαστήριο ενέκρινε την έκδοσή του για κατηγορίες φοροδιαφυγής, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρξε πρωτοπόρος της τεχνολογίας για την εποχή του και ο ιδρυτής του ομώνυμου antivirus.

«Δεν έχω τίποτα. Και δεν μετανιώνω για τίποτα » έγραφε στο twitter. Εκκεντρικός για πολλούς, αμφιλεγόμενος για κάποιους άλλους και σίγουρα μεγιστάνας. Έζησε μια ζωή σαν «βγαλμένη» από ταινία, συναρπαστική και έντονη, γεμάτη γυναίκες, με εθισμό στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά, θεωρίες συνωμοσίας (Σύμφωνα με μία από αυτές ο ΜακΆφι είχε βοηθήσει να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα του Επστάιν) και μπλεξίματα με τον νόμο, αλλά και παραλίγο…υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ως υποψήφιος του Κόμματος των Φιλελεύθερων στις προεδρικές εκλογές του 2020, σε δεύτερη προσπάθεια, ενώ το 2016, επιχείρησε για πρώτη φορά ανεπιτυχώς να πάρει το χρίσμα του Κόμματος των Φιλελεύθερων από τον Κυβερνήτη του Νέου Μεξικού, Γκάρι Τζόνσον.
Έπιασε την πρώτη του δουλειά ασχολούμενος με υπολογιστές στην εταιρεία Missouri Pacific Railroad στο Σεντ Λούις. Το 1986 ξεκίνησε τη ΜcAfee Associates από το σπίτι που ζούσε στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, λίγο καιρό αφότου διάβασε ότι ένα κακόβουλο λογισμικό, από το Πακιστάν μόλυνε υπολογιστές Αμερικανών, λανσάροντας το δικό του λογισμικό antivirus, εκμεταλλευόμενος τον συνεχώς αυξανόμενο φόβο των Αμερικανών για κυβερνοεπιθέσεις με ιούς από το εξωτερικό, όπως όταν την δεκαετία του 1990, ισχυρίστηκε πως ένας νέος τότε ιός ονόματι «Μιχαήλ Άγγελος», θα μπορούσε να πλήξει 5 εκατομμύρια Αμερικανούς.
Το 1992, η McAfee Associates μπαίνει στο NASDAQ αντλώντας τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δολάρια. Η μεγάλη κρίση του 2008, τον χτύπησε τόσο δυνατά ώστε το 2009 αναγκάστηκε να πουλήσει πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία. Πούλησε την εταιρεία του στην Intel το 2011, και ο ίδιος από τότε δεν είχε εμπλοκή στον χώρο. Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα φέρει ακόμα το όνομά του, με 500 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Το 2019 το έσκασε από τις ΗΠΑ επειδή ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν το διέψευσε ποτέ και ήταν γνωστό ότι δεν πιστεύει στο υπάρχον σύστημα. Η Τρίτη σύζυγος του Τζανίς, δήλωσε ότι ο σύζυγός της είχε στοχοποιηθεί από τους εισαγγελείς «επειδή μιλούσε για τη διαφθορά στις κυβερνητικές υπηρεσίες τους» με τον ίδιο να γράφει στο tweeter «Εάν συλληφθώ ή εξαφανιστώ, 31 και πλέον terrabytes ενοχλητικών δεδομένων θα κυκλοφορήσουν στον Τύπο».
Την περίοδο που ζούσε στο Μπελίζ, στην κεντρική Αμερική, το όνομά του αναμείχθηκε και στην υπόθεση δολοφονίας ενός γείτονά του. Έκανε 3 γάμους, ενώ σε tweet του το 2020 είχε πει ότι έχει 47 παιδιά και δεκάδες εγγόνια και δισέγγονα, ενώ χαρακτήρισε τους απογόνους του «τεμπέληδες».
Οι υποστηρικτές της συνωμοσίας έχουν ήδη «εξιχνιάσει» τον θάνατο του ΜακΆφι, «επεμβαίνοντας» στην σελίδα του στη Wikipedia για να δηλώσουν ότι δολοφονήθηκε. Η φαινομενική αυτοκτονία του έρχεται αφού έγραψε σε tweets σχετικά με τις κακές συνθήκες στη φυλακή, δηλώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλη θλίψη στη φυλακή, μεταμφιεσμένη ως εχθρότητα».
Γενικότερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη φυσιογνωμία, που δεν ταίριαζε και πολύ στο προφίλ και το ύφος των μεγιστάνων της τεχνολογίας. Παρορμητικός, θερμοκέφαλος, μέσα σε σκάνδαλα, αλλά και οραματιστής και αδιαμφισβήτητος πρωτοπόρος, καθώς συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της βιομηχανίας του λογισμικού ασφαλείας των υπολογιστών.

You may also like