Fuzz Live Music Club, 27 Μαρτίου 2015
Epica – Jaded Star

by tamppant
406 views

Παρακολούθησα χθές την προγραμματισμένη συναυλία των Epica στο Fuzz Live Music Club, στα πλαίσια του European Enigma tour, για την προώθηση του τελευταίου τους album “The Quantum Enigma”. Με εισιτήριο αγορασμένο από την επομένη της ανακοίνωσης της συναυλίας, οι προσδοκίες ήταν μεγάλες για το θέαμα και οι Epica φρόντισαν να μην τις διαψεύσουν!!!

Σε ένα κατάμεστο Fuzz Club, την συναυλία άνοιξαν οι Jaded Star (21:05), μία μπάντα που σχηματίστηκε από την Maxi Nil (Visions Of Atlantis) και τον Raphael Saini (ex-Iced Earth), με τη συνδρομή των Κώστα Βρεττού (κιθάρα) και Μπάμπη Νίκου (μπάσο). Μεγάλη η προσπάθεια, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Η φωνή της συμπατριώτισσας μας Maxi Nil (ναι, είναι Ελληνίδα), δεν με έπεισε αν και προσπάθησε αρκετά. Συμπαθής αλλά της λείπει το «κάτι» για παραπάνω πράγματα. Πόσο μάλλον όταν είσαι η opening band ενός συγκροτήματος όπως οι Epica που όλες σχεδόν οι συναυλίες τους είναι sold out.

Ακολούθησε η εμφάνιση των Epica μετά από καθυστέρηση 15 λεπτών τουλάχιστον. Μας αποζημίωσαν όμως στο έπακρο, παίζοντας μέχρι τις 24:00 περίπου. Τα τραγούδια το ένα καλύτερο από το άλλο με κορύφωση την ερμηνεία του πασίγνωστου και πολυεκτελεσμένου “Cry for the moon”, ήταν απλά θεϊκή και ανατριχιαστική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εκτελέσεις των υπολοίπων κομματιών υστερούσαν στο τόσο. Η lead vocalist Simone Simons, μας μάγεψε τόσο με την εμφάνιση της (λιτή και απέριττη) όσο και με την μαγική φωνή της, που την τοποθετεί επάξια ακόμη και στην πρώτη θέση των female lead vocalists στον χώρο του Metal. Αναμονή για την επόμενη συναυλία τους!!!

You may also like