Piraeus 117 Academy, 20 Νοεμβρίου 2016
Stranglers

by tamppant
466 views

Μετά την τελευταία τους επίσκεψη το 2012, στο Fuzz, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το Piraeus 117 Academy υποδέχτηκε ένα από τα σπουδαιότερα rock n roll συγκροτήματα, από το Guildford, Surrey της Αγγλίας, τους Stranglers!
Οι επί σκηνής Jean-Jacques Burnel (μπάσο, φωνητικά), Jim MacAulay (ντράμς), στην θέση του Jet Black, ο οποίος λόγω ηλικίας δεν ακολουθεί στις τουρνέ, Baz Warne (κιθάρα, φωνητικά) και ο Dave Greenfield (πλήκτρα, φωνητικά) μπορούν να υπερηφανεύονται ότι οι Stranglers δεν πρόδωσαν ποτέ τα πιστεύω τους και συνέχιζαν να παίζουν θορυβώδες, αντισυμβατικό, εμπνευσμένο, οργισμένο και αληθινό Punk, δίχως περιττές φιοριτούρες, κλείνοντας το μάτι στο κοινό με τους καυστικούς τους στίχους.
Ακούστηκαν τραγούδια όπως : No More Heroes”, “Peaches”, “Golden Brown”, “Nice ‘n’ Sleazy”, “Always The Sun” και αυτή την φορά, προς μεγάλη τέρψη των fans της μπάντας το “Midnight Summer Dream” και η συναυλία έκλεισε με την μοναδική διασκευή του “All Day and All of the Night”, των Kinks! Άλλωστε με πάνω από σαράντα χρόνια στη δισκογραφική και συναυλιακή τους πλάτη, τα τραγούδια των The Stranglers έχουν συνοδέψει χιλιάδες στιγμές και αναμνήσεις από fans όλου του κόσμου, μα πάνω από όλα rock n roll ιστορίες για να μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας η Honda Moto έκανε ιδιαίτερη «guest εμφάνιση», καθώς πριν την είσοδο των The Stranglers πραγματοποιήθηκε η προβολή του cut version της βιωματικής ταινίας “Nordkapp The Movie”. Η “Nordkapp The Movie” που προβλήθηκε πριν τη συναυλία των The Stranglers δημιουργήθηκε από το υλικό που συγκεντρώθηκε από το ταξίδι τριών φίλων οι οποίοι με τρεις (3) μηχανές Africa Twin διένυσαν συνολικά 11,000 χλμ διασχίζοντας σε 22 ημέρες 17 χώρες, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι, Nordkapp της Νορβηγίας. Το υλικό του ταξιδιωτικού ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και μέσα από αυτό δημιουργήθηκε η νέα αυτή ταινία από την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της Honda Moto στην Ελλάδα.

Event η “εισβολή”, 40 και πλέον άγγλων fans, οι περισσότεροι σε ημιμεθή κατάσταση, κατά την προσφιλή τους συνήθεια. Κάπου φαίνεται και ο γράφων, μπροστά στο κάγκελο, να χοροπηδά, με μνήμες από το 1985 στο Rock in Athens!!!

You may also like