Τετάρτη 7 Ιουνίου, Πλατεία Νερού Release Athens 2023: Nightwish, In Flames, Insomnium, Elysion

by tamppant
681 views

Το Release Athens 2023 υποδέχτηκε τους μοναδικούς Nightwish, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στην Πλατεία Νερού! Η καλύτερη μπάντα του συμφωνικού metal στον κόσμο, με ένα από τα μεγαλύτερα fun club στην χώρα μας, παρουσίασε τραγούδια κυρίως από την τελευταία τους δισκογραφία Human Nature αλλά και από την υπόλοιπη διαδρομή τους, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας.

Την συναυλία άνοιξαν οι δικοί μας ELYSION, από τις καλύτερες gothic metal bands στην χώρα μας και όχι μόνο, ξεκινώντας με το κλασσικό αγαπημένο Dreamer και την Χριστιάνα να ξεσηκώνει το κοινό, το οποίο ανταποκρίθηκε στο έπακρο!!!

Special guests, οι Deathάδες In Flames και Insomnium και πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος master mind σκέφτηκε αυτόν τον επικό συνδυασμό. Αποτέλεσμα η χλιαρή ανταπόκριση του κοινού στα δύο κατ’ τα άλλα πολύ καλά σχήματα, στην κατηγορία τους όμως! Σημείωση ο πολύ κακός ήχος τους.

Ώρα Ελλάδος 23:00 και επιτέλους μετά από 15 χρόνια (22 Ιουνίου 2004 στο Terra Vibe στη Μαλακάσα για το Rockwave Festival, πριν τους Judas Priest – 1 Οκτωβρίου 2005, στο θέατρο Λυκαβηττού, μετά από μία καταρρακτώδης βροχή – 8 Μαρτίου 2008 στο 2ο March Metal Day σε μια βραδιά «αξέχαστη» τόσο από την καθυστέρηση γενικότερα του προγράμματος του φεστιβάλ, όσο και από τα «φάλτσα» της Anette Olzon η οποία, εκτός τόπου και χρόνου, με το μυαλό ακόμη στους Alyson Avenue, έκανε το κλίμα ακόμη χειρότερο) οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ NIGHTWISH (Νο 1 στην bucket list μου). Ξεκίνημα φυσικά με το Noise και ακολούθησαν Storytime, Tribal, Elan, Dark chest of wonders, το πλέον αγαπημένο Sleeping sun από το Oceanborn, το I Want My Tears Back με τον Troy Donockley στο ρόλο του Hietala, τα Shoemaker, How’s the Heart? και κλείσιμο με το The Greatest Show On Earth.

Μοναδική Floor Jansen γεμάτη δύναμη και κουράγιο όχι μόνο γιατί κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο αλλά και γιατί με την κοιλιά τούρλα έκανε headbanging επί σκηνής, σε σημείο που εάν ήταν η πεθερά της εκεί θα βροντοφωνούσε : «Κανόνισε μωρή να μας ρίξεις το παιδί με τα καμώματά σου!» RESPECT!!!

Ευχάριστη έκπληξη στο τέλος με την εικόνα της Floor και φόντο την ακρόπολη στα video walls.

Μία πάρα πολύ ωραία βραδιά λοιπόν, με πολύ ωραίες εμφανίσεις. Περιμένουμε την επιστροφή των Nightwish σύντομα, άλλωστε το ελληνικό κοινό τους απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του!

You may also like