by tamppant


Οι Epica είναι μπάντα συμφωνικού metal από την Ολλανδία , που ιδρύθηκε από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Mark Jansen μετά την αναχώρησή του από τους After Forever.

Είναι γνωστοί για την συμφωνικό ήχο τους, οποίος συνδιάζει τη χρήση φωνητικών (γυναικείων) και κραυγών (αντρικών), από την Simone Simons και τον Mark Jansen, αντίστοιχα . Και τα έξι μέλη συμμετέχουν στη σύνθεση των τραγουδιών τους , ενώ οι στίχοι τους είναι γραμμένοι κυρίως από την Simons και τον Jansen. Τα τραγούδια τους ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με τα φιλοσοφικά θέματα , συμπεριλαμβανομένων της επιστήμης , της θρησκείας , και των παγκοσμίων γεγονότων.


Studio Albums
2003 The Phantom Agony
2005 Consign to Oblivion
2007 The Divine Conspiracy
2009 Design Your Universe
2012 Requiem for the Indifferent
2014 The Quantum Enigma
2016 The Holographic Principle
2021 Ωmega

Other Albums
2005 The Score, An Epic Journey
2009 The Classical Conspiracy – Live in Miskolc, Hungary
2017 The Solace System (Extended Play (EP))
2018 EPICA vs. Attack on Titan
2018 EPICA vs. Metropole Orkest, Beyond the Matrix – The Battle
2019 Design Your Universe – Gold Edition

2003 The Phantom Agony
2004 Feint
2004 Cry for the Moon
2005 Solitary Ground
2005 Quietus (Silent Reverie)
2007 Never Enough
2008 Chasing the Dragon
2010 This is the Time
2012 Storm the Sorrow
2012 Forevermore
2013 Unleashed
2014 The Essence of Silence
2014 Unchain Utopia
2016 Universal Death Squad
2017 The Solace System
2018 Crimson Bow and Arrow
2018 If Inside These Walls Was A House
2019 Kingdom of Heaven

2004 We Will Take You With Us, 2 Meter Sessies
2013 Retrospect, 10th Anniversary

Οι Epica είναι οι:
Simon Simons / φωνητικά
Mark Jansen / κιθάρα, φωνητικά
Coen Janssen /synth, πιάνο
Arien van Weesenbeek / drums, φωνητικά
Isaac Delahaye / κιθάρα
Rob van der Loo / μπάσο