Ladies of Metal Festival Vol. 2

by tamppant
439 views

Όπως το λέει και στον τίτλο, οι γυναίκες και μάλιστα Ladies of Metal, στα μικρόφωνα. Το LADIES OF METAL FESTIVAL  από την Angels Pr Music Promotion, έγινε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Holywood Stage, στον Αγ. Δημήτριο, για 2η συνεχόμενη χρονιά, με Headliners τους σημαντικούς MEDEN AGAN, Co-headliners τους επίσης σημαντικούς DIMLIGHT, opening band οι Ιταλοί REASONS BEHIND και ενδιάμεσα οι πολλά υποσχόμενοι PROJECT RENEGADE και οι άρτιοι DISILLUSIVE PLAY.

Μία πολύ καλή οργάνωση, από όλες τις πλευρές από την Angels Pr Music Promotion, σε ένα χώρο που κατά την ταπεινή μου άποψη αδικεί το όλο consept, τόσο από θέμα χωρητικότητας όσο κυρίως από θέμα ποιότητας ήχου.

Με ιδιαίτερη αδυναμία στις metal μπάντες με female front vocalists, παρακολούθησα το 2ο LADIES OF METAL FESTIVAL. Η σκηνική παρουσία τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου, παρά την αναμενόμενη (έχω επισκεφτεί τον συγκεκριμένο χώρο στο παρελθόν) κακή ποιότητα του ήχου.

Ας πάμε όμως στο προκείμενο. Με κράτηση VIP πρόσκλησης, με περίμενε μία έκπληξη στην είσοδο. Εκτός από το αναμενόμενο αυτόγραφο των «κυριών» της εκδήλωσης στο πίσω μέρος της πρόσκλησης, δώρο και ένα T-shirt, από τις μπάντες που είχαν την καλοσύνη να τα προσφέρουν.

To festival άνοιξαν οι Ιταλοί REASONS BEHIND με 2 κυκλοφορίες και με πρόσφατο το εκπληκτικό βίντεο κλιπ «Abraham’s Daughter (Arcade Fire Cover from The Hunger Games OST)». Πολύ καλή, έμπειρη και φανταχτερή παρουσία, κυρίως της Elisa (Ely) Bonafè με τα neon, η οποία προσπαθούσε να ζεστάνει και να ξεσηκώσει τον ελάχιστο κόσμο (η προσέλευση του κόσμου, ήταν μικρή στην αρχή. Η πλειοψηφία ήρθε στα 2 μεγάλα ονόματα, δυστυχώς, σύνηθες φαινόμενο, ακόμη και σε συναυλίες από μεμονωμένες μπάντες).

Ακολούθησαν οι πολύ κοντά στα ακούσματά μου, με αγαπημένο το «In the Blink of a Life», DISILLUSIVE PLAY παρουσιάζοντας κομμάτια από το πρώτο τους άλμπουμ με άρτιο παίξιμο και δυναμική αλλά λίγο συγκρατημένη σκηνική παρουσία της Αντιγόνης (έχει φωνάρα αλλά την αδίκησε ο ήχος)!

Συνέχεια με τους πάντα εντυπωσιακούς PROJECT RENEGADE, με ομοιόμορφο military look και το περιβραχιόνιο PR, στο δεξί μπράτσο. Με ένα μόλις EP στη διάθεση τους, έχουν τραβήξει την προσοχή σε Ελλάδα και εξωτερικό με πολλές και αξιόλογες εμφανίσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ένα σίγουρα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Εδώ τα πράγματα ζεστάθηκαν για τα καλά. Η παρουσία της Μαριάννας, όπως αρμόζει σε μία Female Front Vocalist, δυναμική, head-banging, ενώ την παράσταση έκλεψε ο drumer Ody, με την χαρακτηριστική, πλέον, μάσκα του.

Σκυτάλη στους Co-headliners Death DIMLIGHT, επίσης με δυνατές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με πέντε άλμπουμ στο ενεργητικό τους, έτοιμοι για ακόμα ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Σκληρός ήχος, θα έλεγα στα όρια του trash, καμία σχέση με τον χαρακτηρισμό «Greek Symphonic metal»!!!, που τους αποδίδει η wikipedia, με πολυδιάστατη όμως σκηνική παρουσία, τόσο από την «εκρηκτική» Mora, όσο και από τον Invoker – Πέτρος Μιλιάδης (Double Square, World in Silence, ex-SlavEATgod), να την συνοδεύει με τα Death growl φωνητικά του!

Save the Best for Last! Επιτέλους οι Headliners MEDEN AGAN (Μηδέν Άγαν), ίσως το καλύτερο από τα Δελφικά Παραγγέλματα, με ένα υπέροχο νέο άλμπουμ, το «Catharsis» (No Remorse Records), με συνολικά τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό τους και ένα Demo.  Χωρίς καμιά υπερβολή (όπως λέει και το όνομά τους), μία μοναδικά δυναμική παρουσία, μεστός symphonic/melodic metal ήχος, αντάξιος του ονόματος της μπάντας και των προσδοκιών των fans οι οποίοι είχαν κατακλύσει πλέον τον χώρο. Η νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Παναρίτη, χωρίς να θέλω να αδικήσω τις προηγούμενες και ιδιαιτέρως την Ηλιάνα Τσακιράκη, θεά στο είδος της, δίνει ιδιαίτερη προσωπικότητα στη μπάντα με την παρουσία και την φωνή της! Ευχάριστη έκπληξη η διασκευή του Maniac (Michael Sembello) εκτελεσμένο από την Δήμητρα και τον Μπασίστα Άρη Νικολέρη (Ocean of Grief, ex-Memorain).

Κερασάκι στην τούρτα οι τραγουδίστριες των υπολοίπων σχημάτων να συνοδεύουν τους MEDEN AGAN στην διασκευή του «Enjoy The Silence» των Depeche Mode.

See you next year in LADIES OF METAL FESTIVAL VOL. 3!

You may also like