Το κουτούκι του Γρίλλη – Ένα Οικογενειακό Κουτούκι με Παράδοση!

by tamppant
871 views

Ένα από τα πιο ιστορικά οικογενειακά κουτούκια, από το 1977, στον Ταύρο και συγκεκριμένα βρίσκεται ακριβώς δίπλα το σταθμό του ηλεκτρικού, οπότε είναι πολύ εύκολο να πάτε σε αυτό και χωρίς αυτοκίνητο.

Με μικρασιατική καταγωγή, ο παππούς Γρίλλης εγκαταστάθηκε στον Ταύρο. Ένα μέρος του σπιτιού γέμισε βαρέλια και φήμη για καλό κρασί. Στη χαμηλή ξύλινη σκεπή και στη στόφα που σιγόκαιγε ψήνοντας ψωμί, υποδέχονταν τον κόσμο της εποχής, θαμώνες της ταβέρνας και του μεζέ…. Περνώντας τα χρόνια η οικογένεια του μπάρμπα Γρίλλη μεγάλωσε, κράτησε την παράδοση της ταβέρνας και συνεχίζει να υποδέχεται τους φίλους του κρασιού και του μεζέ, με καλό φαγητό, κρασί βαρελίσιο, ζωντανή μουσική, ακολουθώντας τους ρυθμούς της εποχής.

Ο χώρος που στεγάζεται, είναι πολύ ζεστός και φιλόξενος, με απλή και λιτή διακόσμηση με άνετη (για τον πελάτη) τοποθέτηση των τραπεζιών, κυρίως στον μέσα χώρο. Είναι κατάλληλο για να το επισκεφθούν άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, με τη παρέα τους, οικογενειακά, ακόμη και για ένα ρομαντικό δείπνο.Το προσωπικό με τη σειρά του, είναι και αυτό πολύ ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει τους πελάτες. Η ευγένεια της Πόπης και της Μαρίας, ιδιοκτήτριες και συνεχίστριες της παράδοσης, σε κάνει να νοιώθεις πολύ «οικογενειακά». Οι τιμές του πολύ καλές και η κουζίνα με προσωπικότητα, που ξεχωρίζει!

Η μουσική «ψαγμένη», κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από έντεχνο, ελαφρολαϊκό έως ρεμπέτικα, με την «φιλική» συμμετοχή του Γιάννη Γρίλλη, δημιουργεί κέφι, διάθεση παρέας και διασκέδασης, σε σημείο από μία ώρα και μετά να γίνονται όλοι μία παρέα στον χορό και το τραγούδι.

Η κουζίνα του είναι ελληνική. Πολύ καλό φαγητό, ψητά κρέατα και άλλοι μεζέδες αλλά και καλό κρασί. Στον κατάλογο θα βρει κανένας, γεύσεις όπως είναι τα ντολμαδάκια με μαμαδίστικη γεύση που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν, μπακαλιάρο με σκορδαλιά αλλά και νόστιμα παϊδάκια. Το συκώτι είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ και εάν δεν το δοκιμάσετε θα χάσετε! Όλα τα κυρίως πιάτα και τα ορεκτικά, είναι πολύ καλά μαγειρεμένα, με υλικά πρώτης ποιότητας και πάντα φρέσκα.

Αν κάποιος σταθεί απ έξω, θα το δει να στέκεται “χαμηλό σπιτάκι ανάμεσα σε πολυκατοικίες”. Θα σκεφτεί στα σίγουρα και θα αναρωτηθεί πως ακόμη στέκεται και δεν το παρέσυρε η σύγχρονη αντίληψη περί δόμησης. Μόλις όμως περάσει από την πόρτα θα νοιώσει αμέσως πως βρίσκεται σε μία άλλη εποχή. Εκείνη της τάξης, της καθαριότητας, του σπιτικού, των ανθρώπων που φροντίζουν ώστε αυτό που προσφέρουν να μπορεί να περιγραφεί μόνο σαν φιλοξενία. Γιατί όταν πρωτοπήγα ήταν σαν να πήγα επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, που μου έκαναν το τραπέζι με εξαιρετικό φαγητό, άκουσα καλή μουσική και διασκέδασα εξαιρετικά.

Το Κουτούκι του Γρίλλη είναι ακόμη εδώ. Μία οικογενειακή ταβέρνα όπου η παράδοση συνεχίζεται και αποτελεί ένα ιδανικό στέκι για να περάσετε μια όμορφη βραδιά σε ένα παραδοσιακό κουτούκι. Το παλιό κρασοπουλειό του μπάρμπα Γρίλλη, το κουτούκι με τα αυθεντικά βαρέλια, τα παλιά διακοσμητικά αντικείμενα και τη ζεστή ατμόσφαιρα, συνεχίζει από το 1977 να κρατά την παραδοσιακή του ταυτότητα και ποιότητα!

Το Κουτούκι του Γρίλλη βρίσκεται Αναξαγόρα 7, στον Ταύρο, με ώρες λειτουργίας από Τρίτη έως Κυριακή 12:00 – 00:00, ενώ την Δευτέρα είναι κλειστά. Τα μεσημέρια διαθέτει καθημερινά σπιτικό μαγειρευτό φαγητό και διατίθεται για κάθε προσωπική, οικογενειακή ή κοινωνική εκδήλωση που θέλετε να διοργανώσετε.

Τηλ. Επικοινωνίας 2103468017
https://www.facebook.com/tokoutoukitougrilli/

You may also like