7ο Guitar Workbench Live plays the Blues

by tamppant
355 views

Εχθές το βράδυ, 16 του Σεπτέμβρη, κάτω από την πανσέληνο, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα open air live blues, θεσμός πλέον, το 7ο  Guitar Workbench Live, στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα, υπό την αιγίδα του δήμου.

Για την ιστορία, η απίστευτη αυτή ομάδα ξεκίνησε το 2010 ως forum ανταλλαγής απόψεων γύρω από την κιθάρα και την μουσική. Στη συνέχεια οι απλές συναντήσεις των μελών της μετουσιώθηκαν σε έργο, διοργανώνοντας δωρεάν σεμινάρια αλλά και παρουσιάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών και δημιουργών, από συνθέτες και τραγουδοποιούς, μέχρι κατασκευαστές οργάνων. Το πιο χαρακτηριστικό όμως έργο της, είναι τα G.W.Live όπου νέοι αλλά και βετεράνοι κιθαρίστες συμπράττουν επί σκηνής, όχι με γνώμονα την επίδειξη ικανοτήτων, αλλά την απόλυτη μουσική εμπειρία για τον θεατή.
Στο 7ο Guitar Workbench Live ακούσαμε τους Blues Cargo, με συμμετοχές από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας μπλουζ σκηνής, όπως ο Άκης Τουρκογιώργης, ο Ανδρέας Γκομόζιας, ο Σίμος Κοκαβέσης, ο «μάγος» Μιχάλης Αρμάγος, ο μοναδικός Χαράλαμπος(Μπάμπης)  Καπελιάρης, ο Γιώργος Ζήκος, ο Χαράλαμπος Τυρόπουλος, ο  Θάνος Πλούμπης, ο Θανάσης Γκιόγκας, ο Γιώργος Στεφανάκης και φυσικά ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Αρσένης, η ψυχή του concept, όλοι βετεράνοι κιθαρίστες της ομάδας Guitar Workbench, οι οποίοι μας μάγεψαν για σχεδόν 4 ώρες.

Αν και τα ακούσματά μου είναι γνωστό ότι έχουν μία μικρή “απόκλιση”, θεώρησα μεγάλη μου τιμή να παρακολουθήσω την εκδήλωση, τόσο γιατί θεωρώ ότι το blues είναι εκ των πατέρων της Rock μουσικής και των επεκτάσεών της, όσο και για την ειδική βαρύτητα της εκδήλωσης. Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την πανδαισία μουσικής που μας χάρισαν.

Μελανά σημεία:
Η μικρή προσέλευση του κόσμου σε σχέση με το γεγονός, όταν τις προηγούμενες χρονιές στο Γκάζι γινόταν το αδιαχώρητο, το οποίο, υποθέτω, οφείλετε είτε σε ελλιπή προβολή, είτε στην έλλειψη μουσικής κουλτούρας της πόλης μου (εάν ήταν ανάλογη εκδήλωση με γυφτοντιριντάχτα, θα είχαμε κοσμοσυρροή). Δεν πειράζει, ήμασταν λίγοι αλλά εκλεκτοί!!! Κάποιοι που ίσως έπρεπε να είναι εκεί, προτίμησαν να λάμψουν δια τις απουσίας τους!!!

You may also like